Parterapi

Claus  Neperus var med I Det Danske Imago Institut i en årrække. Vores parterapi tager både udgangspunkt i Imago Terapi, men også den internationalt validerede og anerkendte metode: EFT “Emotionel Focused Couple Therapi” ved Susan Johnson

Det primære formål med parterapi er at arbejde med at styrke parrets relation, for at skabe et mere trygt givende og kærligt forhold og støtte parret i at ændre på deres negative samspils mønstre,  konflikter eller afstand, der påvirker begge parter og ofte hele familien.

I terapien arbejder terapeuten  på at skabe et trygt rum for at parret kan undersøge og  afdække de negative mønstre, som er med til at skabe konflikter eller afstand i  forholdet. Mønstre som forhindrer dybere længsler efter nærhed, glæde og tillid i at udfolde sig. Der vil være fokus på begge parters følelser, tanker og sansninger for både at forstå egne og partnerens oplevelser og reaktioner. Parterapeuten vil både støtte den enkelte og parret til  at forstå, tage hånd om, dele og ændre i et åbent og trygt rum.

Der findes mange  årsager til at par kontakter os for støtte og hjælp til deres parforhold. Vanskeligheder med nærhed, intimitet og seksualitet. Konflikter eller utroskab. Måske ønskes hjælp til en skilsmisse uden vedvarende kamp.

Skænderier kan være blevet den dominerende kommunikationsform. Fremmedhed for hinanden og bagvedliggende længsel efter liv, kærlighed og tillid.

Eller bare et ønske om at bringe mere nærhed og åbenhed ind i ens kærlighedsforhold

Vi har i mange år hjulpet par, også par der efter flere år sammen har mistet den dybe kontakt med hinanden